Nieuws
Maatregelen bij kinderopvang in kerk

Als er in de buurt grondwerkzaamheden plaatsvinden, mag er geen gebruik gemaakt worden van de kinderopvang die in de voormalige Opstandingskerk, Rembrandtlaan 62 Voorburg, komt. Dit in verband met een ondergrondse gasleiding en de kans op een ongeluk daarmee. Dat hebben B&W het D66-gemeenteraadslid Mahjoub Mathlouti laten weten in antwoorden op vragen over de kinderopvang en het gevaar van de gasleiding.

B&W erkennen dat eerder een vergunning voor kinderopvang in de buurt – gedaan door Vlietkinderen – werd afgewezen. Het betrof echter een andere plek die bovendien vlak naast de gasleiding lag. De afwijzing steunde op een negatief advies van de Veiligheidsregio Haaglanden. Nu zijn er bovendien extra eisen gesteld aan de kinderopvang die ook in de vergunning zijn vastgelegd. Ook dit gebeurde op advies van de Veiligheidsregio.

De kerk was eigendom van de protestantse kerk Nederland (PKN) en stond sinds 2015 leeg. De organisatie Compananny heeft het gebouw gekocht. Er is vergunning voor opvang en begeleiding; in totaal 216 mensen.

Gisteravond gaf verantwoordelijk wethouder Jan Willem Rouwendal in de gemeenteraad een nadere toelichting. Vlietkinderen wilde op de hoek van de Rembrandtlaan en Prinses Margrietlaan gaan zitten. De bewust gasleiding loopt daar direct voor de deur langs en maakt daar ook een bocht; de twee straten volgend.

De kerk zit daar veel verder van af en bovendien staat er tussen de gasleiding en de kerk een gebouw (woonzorgcentrum Het Anker).  Dus kon de vergunning nu wel afgegeven worden. Dat is Vlietkinderen ook uitgelegd.

Compananny zal via de gemeente informatie krijgen over graafwerkzaamheden in de buurt en daardoor ook weten wanneer men dicht moet blijven.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter