Nieuws
Twijfels over nieuwe Vlietbrug

Coalitiepartij PvdA heeft grote twijfels over de aanleg van een nieuwe Vlietbrug in Leidschendam om zo de verkeersoverlast in het Damcentrum te verminderen.  ,,Ik moet het nog zien dat het een haalbare optie is’’, aldus PvdA-gemeenteraadslid Delroy Blokland, gisteravond in de gemeenteraad. Hij zei ook ‘sceptisch’ te zijn over de uitkomsten van een onderzoek naar die brugbouw: ,,Dat er iets uit dat onderzoek komt waarvan we zeggen ‘we gaan het doen’.’’

In het coalitieakkoord van VVD, CDA, PvdA en ChristenUnie-SGP staat een taboeloos onderzoek naar maatregelen om de bereikbaarheid van en doorstroming in Damcentrum te verbeteren, inclusief een nieuwe brug. Onder de vorige coalitie – waar de PvdA ook deel van uitmaakte – werd een brugbouw afgewezen omdat de verkeersproblemen zich daardoor alleen zouden verplaatsen. Bovendien speelden de hoge kosten (15 miljoen euro) een rol.

De coalitie heeft maar één zetel meerderheid in de gemeenteraad. Steun van de PvdA voor een eventuele brugbouw is dus cruciaal. CDA-fractieleider Fred Duyn pleitte weliswaar voor de brugoptie maar sprak tegelijk van ‘een dilemma’. Ook zei hij dat ,,niet alles te realiseren is waarvoor je staat’’ en gaf hij aan bereid te zijn tot compromissen.

VVD-woordvoerder Bart Eleveld pleitte ronduit voor de brugbouw. Kees Verschoor (ChristenUnie-SGP) sprak er in het geheel niet over.

Verantwoordelijk wethouder Juliette Bouw (CDA) gaf aan op 2 juli met een ‘bestuurlijk plan’ te willen komen waarin ook de kwestie van de brug aan de orde komt. Een ingehuurd onderzoeksbureau beziet de brugbouw nu. Zij erkende dat je niets aan de brug hebt als de verkeersproblemen zich naar omliggende wijken gaan verplaatsen.

Dat er een nieuw onderzoek naar de brugbouw wordt – er liggen er al drie uit de afgelopen jaren – gedaan verklaarde Bouw door te verwijzen naar de ‘politieke wens’ van de coalitie. Het gaat volgens haar om een ‘actualisatie’ van de eerdere onderzoeken waardoor er een ‘totaalplaatje’ ontstaat ten behoeve van besluitvorming door de gemeenteraad.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter