Nieuws
Bestuur SEV: Fusie met RKAVV niet aan de orde

Het bestuur van voetbalvereniging SEV neemt afstand van beweringen van RKAVV dat de gemeente aan zou sturen op een fusie van beide clubs. ‘Voor alle duidelijkheid: er zijn geen gesprekken gaande over fusie en de gemeente heeft geen wens neergelegd voor fusie tussen de bespelers op de Kastelenring’, aldus het SEV-bestuur in een verklaring.

Het RKAVV-bestuur liet onlangs weten dat een ledenvergadering werd uitgesteld tot begin mei. Daarvoor werd onder andere als reden genoemd ‘De gemeentelijke toekomstvisie voor het Sportpark Kastelenring’. Daarin komt, volgens RKAVV, het samengaan van RKAVV en SEV aan de orde.

‘Dit zou gelezen kunnen worden alsof er fusiegesprekken gevoerd worden’, reageert men bij SEV. ‘Dat is niet correct. Uit de 2 ½ jaar geleden onder de SEV-leden gehouden enquête was daar slechts 23 % van de leden voor. Wel spreken RKAVV en SEV over plannen over de kleedkamers die achterstallig onderhoud kennen. Daarbij worden verschillende opties besproken zoals renovatie, teamlockers en nieuwbouw. De gemeente heeft echter niet aangegeven dat zij wil dat het tot een fusie komt tussen beide voetbalverenigingen’.

Het RKAVV-bestuur heeft de leden van die vereniging laten weten dat een verbouwingsplan voor de kantine nog hangt op de financiën. Daarnaast wordt er met de gemeente en SEV gesproken over de slechte staat van de kleedkamers op sportpark Kastelenring. De gemeente wil een ander en intensiever gebruik van het sportcomplex waarbij gesproken wordt over een Buurthuis van de Toekomst en het uitbreiden van het sportaanbod op het complex.

Daarnaast heeft de gemeente volgens het RKAVV-bestuur aangegeven dat er mogelijkheden gaan ontstaan voor een nieuwe tribune met geïntegreerd nieuwe kleedkamers en daarboven een nieuw kantine. Dat zou een verbouwing van de kantine nu overbodig maken.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter