Nieuws
Burgemeester over autobranden: ‘Het is heel moeilijk’
Het is ‘heel moeilijk’ om bij autobranden bewijsmateriaal te verkrijgen. Dat heeft burgemeester Klaas Tigelaar gezegd in reactie op de vele recente autobranden en explosies in de gemeente. Volgens de burgemeester is de kwestie ‘niet opgelost’.

De burgemeester berichtte dat er nog altijd ‘een stevig team’ op de autobranden en explosies zit. Dat houdt zich bezig met de opsporing van de daders en het verzamelen van bewijsmateriaal.  Het bewijsmateriaal vinden is niet alleen bij autobranden ‘heel moeilijk’, ook de explosies zijn moeilijk bewijsbaar te krijgen.

Op woensdagochtend 27 maart is aan de Beijnenstraat (Voorburg Bovenveen) weer een auto uitgebrand. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken.Rond 00:30 uur ontving de politie een melding dat er een auto in brand stond aan de Beijnenstraat. De brandweer kwam ter plaatse en bluste de brand. Het voertuig is in beslag genomen voor onderzoek. Vanwege de manier waarop de brand is ontstaan, gaat de politie er vanuit dat de brand is aangestoken. Getuigen vertelden de politie dat zij kort na de brand twee voertuigen met hoge snelheid weg zagen rijden. De politie is op zoek naar mensen die meer informatie hebben over deze voertuigen.

Eerder op dinsdagavond 26 maart rond 20:50 uur, werden er op de Van Woudekade (Voorburg Midden) twee harde knallen gehoord. Een geparkeerde auto raakte daardoor beschadigd. De politie doet onderzoek naar deze vernieling. Het is nog onduidelijk of de autobrand en de vernieling verband met elkaar houden.

De politie komt graag in contact met mensen die getuige zijn geweest van deze incidenten en waar de politie nog niet mee heeft gesproken. Mocht u camerabeelden in uw bezit hebben, of heeft u andere informatie de politie kan helpen in het onderzoek, neemt u dan contact  op. De politie is te bereiken via het nummer 0900 – 8844. Of als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 – 7000.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter