Ondernemers in het Voorburgse Huygenskwartier hebben last van her en der neergezette fietsen. Nu auto’s en scooters uit het straatbeeld zijn verdwenen, richten sommigen de pijlen op de rijwielen van de bezoekers. Op menig winkelruit is een briefje te vinden met de melding dat er geen fietsen voor het raam mogen worden gezet. En rond de horeca bedrijven hebben de buren helemaal de buik vol van de stalen rossen. Omdat er kennelijk niet voldoende stalling is, heeft de gemeente een list verzonnen. Die bestaat uit een verplaatsbare vlonder met daarop de zogenoemde Nietjes. Deze staat nu op de hoek van de Rozenboomlaan en de Herenstraat, dichtbij de markt. Onder het vorige college van B&W werd een extra fietsenstalling ingericht in de Vlietstraat. Deze is echter afgesloten en mag alleen gebruikt worden door ‘bewoners’ van Herenstraat 42. Dat gebeurt echter nauwelijks gezien het handjevol fietsen dat er – vaak al heel lang – staat. (foto Ap de Heus)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter