Met ingang van vandaag, donderdag 28 maart, gaat Theater Ludens (Feithplein Voorburg) biologisch. Het traditionele bier wordt vervangen door biologisch bier van brouwerij De Leckere uit Utrecht. Bij kindervoorstellingen en – evenementen serveert het theater voortaan biologische kinderlimonade. Aan de invoering van biologische frisdrank en koffie wordt gewerkt.

Met de maatregelen wil het theater inspelen op een maatschappelijke trend. Daarbij komt dat kinderlimonade nu voor het overgrote deel bestaat uit suiker, smaakstoffen en conserveringsmiddelen waarmee de kinderen als het ware ‘vergiftigd’ worden. In de biologische limonade zitten uitsluitend biologische stoffen. Gebleken is dat kinderen deze limonade net zo lekker vinden.

Wat de frisdrank betreft zoekt het theater naar mogelijkheden die ook door de consument gedragen worden. Het moet niet zo zijn dat die bij wijze van spreken uit kartonnen dozen moet gaan drinken. Bij de biologische koffie richt de speurtocht zich op een betaalbaar alternatief voor de gebruikelijke koffie. Het theater wil de prijs van koffie niet verhogen voor het biologische alternatief.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter