Activiteiten
Akoestiek sportaccommodaties moet beter

De akoestiek van de elf indoor-sportaccommodaties in de gemeente moet verbeterd worden. Daarvoor is 261.000 euro nodig. Al dit jaar zou de sporthal Forum Kwadraat in Voorburg aangepakt moeten worden. De andere tien accommodaties komen dan tussen 2020 en 2022 aan de beurt. Dat hebben B&W de gemeenteraad meegedeeld.

De verbeteringen zijn nodig omdat sportdocenten last hebben van gehoorschade, stemproblemen, vermoeidheid en stress. In de accommodaties is sprake van een lange nagalmtijd en geluidgolven die tussen de wanden heen en weer kaatsen. Dat gaat ook ten koste van de sportlessen aan leerlingen in het onderwijs.

Om de problemen te verhelpen zullen de wanden van de drie sporthallen, drie sportzalen, vier gymzalen en een danszaal waar het om gaat voorzien worden van geluidsabsorberend materiaal.

Bij de elf hallen en zalen gaat het om Forum Kwadraat Voorburg, De Leenkamp Leidschendam, De Tas Leidschendam, Kastelenring Leidschendam, Prinsenhof rode zaal en spiegelzaal Leidschendam, Essesteijn Voorburg, Princes Carolinalaan Leidschendam, Van Ruysdaellaan Leidschendam, De Bocht Leidschendam en De Meerhorst Stompwijk

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter