Coalitiepartij CDA wil van wethouder Nadine Stemerdink nadere informatie over de kosten voor de gemeente van het opheffen van sociaal werkbedrijf DSW en de omvorming daarvan tot een Zoetermeers werkbedrijf waarbij Leidschendam-Voorburg klant wordt.

Aanleiding vormt een artikel van Vlietnieuws waaruit bleek dat die kosten minstens 1 miljoen euro zijn, uitgaande van een gemeentelijk aandeel van 22,6 procent in DSW. De gemeente Zoetermeer wil echter dat Leidschendam-Voorburg meer aan de operatie gaat betalen dan het eigen aandeel.

 CDA-gemeenteraadslid Diederik Visser heeft de wethouder nu gevraagd de informatie van Vlietnieuws te bevestigen en die te delen met de gemeenteraad. Ook wil hij weten hoe ver het staat met de opheffing van DSW en de onderhandelingen daarover.

 

Visser noemt het overigens ‘logisch’ dat de gemeente niet meer dan 22,6 procent van de rekening betaalt.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter