Het Interkerkelijk Dovenpastoraat Den Haag e.o. viert zondag 30 maart haar 50-jarig bestaan met een bijzondere kerkdienst en aansluitend feest in de Koningkerk aan de Bruijnings Ingenhoeslaan 2 in Voorburg. De dienst begint om 10.00 uur.

Het Interkerkelijk Dovenpastoraat maakt zich al 50 jaar lang sterk voor de belangen van dove leden van de kerk onder het motto: dove mensen horen erbij. Het Dovenpastoraat heeft haar thuisbasis in de Koningkerk in Voorburg. Daar is twee keer per maand een gecombineerde dienst voor dove en horende mensen. Er is een doventolk aanwezig en veel is te volgen via de beamer. Vier keer per jaar is er een dienst speciaal voor dove mensen. Zo is de Christus Koningkerk al geruime tijd een centraal ontmoetingspunt voor dove christenen in de regio Den Haag. Daar ontmoeten ze elkaar en vinden ze het fijn om in gebarentaal met elkaar te kunnen kletsen én om contact te hebben met horende mensen en er echt bij te horen.

Overigens niet zo vreemd, die keuze voor Voorburg. Oudere Voorburgers kunnen zich nog wel de aan de Vliet gevestigde Christelijke dovenschool Effatha herinneren die later verhuisde naar Zoetermeer. Dove kinderen uit het hele land woonden in het internaat en kregen les op de bijbehorende school. De oudere interne leerlingen gingen iedere zondag naar de kerk. Het was natuurlijk niet zo gemakkelijk om als dove actief deel te nemen aan de kerkdienst. In het begin was er geen tolk aanwezig en stond er niets op papier. Zo ontstond het Dovenpastoraat.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter