Nieuws
Nationale Bijentelling: doe ook mee op 13 en 14 april
Welke bijen, hommels en zweefvliegen ziet u in de tuin of op het balkon? Dat wil Nederland Zoemt graag weten, want het gaat niet goed met de wilde bij. Van de 358 soorten is ruim de helft bedreigd. Wie de bijen wil helpen wordt opgeroepen mee te doen aan de nationale bijen telling op 13 of 14 april. Dat kost een half uurtje. De nationale bijen telling wordt georganiseerd door Nederland Zoemt en gebeurt niet zonder reden. Er zijn in Nederland namelijk maar liefst 188 soorten wilde bijen die het moeilijk hebben. Dat is geen goed vooruitzicht voor de bij, maar ook voor de mens zijn er grote gevolgen. Tachtig procent van de eetbare gewassen is namelijk afhankelijk van bestuiving.
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter