Nieuws
Voetbalweekeinde vooraf

Het is een inhaalweekeinde dus is de voetbalkost mager. Forum Sport, SEV en RKAVV zijn vrij.

Zondag tweede klasser Stompwijk’92 gaat op bezoek bij SV ROAC. Afgelopen zondag speelde men op eigen terrein 3-3 gelijk tegen de nummer twee uit de stand. Zondag zal Stompwijk’92 in Rijpwetering moeten winnen om de tweede periodetitel te pakken. Dat zal moeilijk worden want ROAC is thuis de sterkste van alle teams in klasse 2C. Op eigen veld werd dit seizoen nog niet verloren. Daarentegen pakte Stompwijk’92 in uitwedstrijden maar zeven punten.

De vorm van beide teams is ongeveer gelijk. Uit de laatste vijf wedstrijden haalde ROAC zes punten, Stompwijk’92 zeven. Dat de bezoekers bij winst de periodetitel pakken komt door het inhaalprogramma. TAC’90, Teylingen en Foreholte zijn alle drie uitgespeeld in de periode.  TAC’90 behaalde 23 punten, Teylingen 15, Foreholte 14 en Stompwijk’92 dertien. Door winst zondag zou Stompwijk’92 op 16 punten komen. En aangezien TAC’90 kampioen gaat worden, krijgt Stompwijk’92 dan de periodetitel. ROAC zelf gaat niet meer voor die periodetitel aangezien men in de eerste periode al tweede werd achter TAC’90 en dus die periodetitel krijgt als TAC’90 de titel grijpt. De wedstrijd start om 14.00 uur.

De VV Wilhelmus gaat in zondag 3Hoog  naar ODB in Den Haag. Een oude bekende uit zondag 3C. In die klasse speelden beide teams eerder dit seizoen in een halve competitie tegen elkaar. In Voorburg werd het 1-1. Uiteindelijk pakte de VV Wilhelmus met 38 punten uit 14 duels de titel in 3C. ODB werd tweede op vier punten achterstand. Beide teams verloren geen enkele wedstrijd. Nu in 3Hoog gaat het om promotie naar de tweede klasse. Na vier wedstrijden staat de VV Wilhelmus ongeslagen aan kop met tien punten. ODB is terug te vinden op plek vijf met zes punten. Maar, opnieuw, verloren beide teams nog geen wedstrijd in 3Hoog. De aftrap is om 14.00 uur.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter