Schrijfdocent Sylvia Roes verzorgt vanaf maandag 15 april weer verschillende schrijfactiviteiten bij de bibliotheek. Neem pen en papier of  laptop mee en laat u inspireren. En leer door te spelen met taal creatiever te schrijven. Sylvia Roes is professioneel tekstschrijver. Zij werkt onder andere voor gemeenten, ministeries, en andere overheidsinstellingen. Cursussen creatief schrijven biedt zij aan via haar praktijk ‘Toverpen’.

Er zijn meerdere cursussen, zoals de basiscursus creatief schrijven. Met speelse opdrachten zet u uw verbeelding aan het werk. U leert gemakkelijker, beter en origineler te schrijven. Tijdens de cursus gaat u aan de slag met proza, poëzie en andere tekstvormen. Thuis werkt u een opdracht uit. In de volgende les krijgt u tips van de docent en de andere cursisten. De cursus in Voorburg wordt gegeven van maandag 3 juni tot en met 15 juli van 14:00 tot 16:30 uur.  Er is geen cursus op Tweede Paasdag (22 april) en Tweede Pinksterdag (10 juni).

In de cursus korte verhalen schrijven gaat u aan de slag met alle onderdelen voor een kort verhaal. U gaat personages creëren, dialogen schrijven, een verhaallijn bedenken en de spanning van het verhaal opvoeren. Met deze ingrediënten schrijft u een kort verhaal. Ook leert u hoe u uw tekst kunt herschrijven. Dat kan in Voorburg  van woensdag 17 april tot en met 22 mei, van 14:00 tot 16:30 uur. Schrijft u graag verhalen of vindt u het leuk om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is met taal? Kom dan naar het schrijfcafé in de bibliotheek. U krijgt verrassende en uitdagende opdrachten die uw verbeeldingskracht aan het werk zetten.

Het schrijfcafé is geen cursus. U kunt zelf bepalen of u één of meerdere keren meedoet. Dat kan op vrijdag 7 juni,  5  juli, 2 augustus, 6 september,  4 oktober,  1 november en 6 december van 10:30 tot 12:30 uur. Meer informatie over creatief schrijven staat op www.bibliotheekaandevliet.nl/creatief-schrijven Koop  uw toegangskaart op de website of aan de balie in de bibliotheek.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter