Nieuws
Gemeente bespaart op afvalkosten

De gemeente is jaarlijks bijna 440.000 euro minder kwijt aan afvalbedrijf Avalex. Dat komt omdat het bedrijf is gaan werken met een product- en dienstencatalogus op grond waarvan elk van de zes aangesloten gemeenten zelf kiest wat men van Avalex wil en tegen welke prijs. Kosten worden zo eerlijker verdeeld; de ene gemeente betaalt niet meer voor de andere.

Dat heeft wethouder Nadine Stemerdink de gemeenteraad laten weten. Zij heeft inmiddels een nieuwe dienstverleningsovereenkomst (DVO) met Avalex voor dit jaar afgesloten. Deze is gelijk aan die voor 2018 met drie uitzonderingen: de wekelijkse inzameling van afval bij laagbouw; inzet van het Clean Team; gebruik mobiele afvalcontainers.

De wethouder laat de gemeenteraad ook weten dat Avalex opnieuw een bezuinigingstaakstelling opgelegd heeft gekregen van de zes gemeenten. Het bedrijf moet 1,5 tot 2 procent van de bedrijfskosten besparen. Dat betekent dat producten en diensten van de onderneming goedkoper gaan worden.

Opvallend punt uit de DVO: Avalex blijft gebruik maken van kringloopbedrijf ’t Goed. Er wordt dit jaar bijna 118.000 euro betaald voor de afvalscheiding bij ’t Goed, een rekening die feitelijk door de gemeente wordt voldaan.

Kortgeleden werd bekend dat de gemeente met de bijdrage  aan ’t Goed stopte. Het bedrijf zou bovendien weg moeten aan De Star omdat de huur van twee hallen daar afloopt. ’t Goed liet daarop weten dat men de deuren zou moeten sluiten.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter