Nieuws
Nieuwe indeling van gemeente

Leidschendam-Voorburg krijgt met ingang van 1 mei een nieuwe indeling in wijken en buurten. Daartoe hebben B&W op advies van het Centraal bureau voor de statistiek (CBS) besloten. De gemeente kent nu 12 wijken: Voorburg Noord, Bovenveen, Voorburg West, Voorburg Midden, Essesteijn, Damsigt en omgeving, Leidschendam-Centrum, Park Veursehout, De Zijde en omgeving, Prinsenhof, ’t Lien en omgeving, Stompwijk. Er zijn echter 27 buurten volgens het CBS. In de nieuwe opzet wordt bijvoorbeeld Voorburg-Midden gesplitst in Voorburg-Midden en Oud-Voorburg. Daarnaast is het logisch dat wijken/buurten die nu als ‘en omgeving’ te boek  staan, aparte namen krijgen. Ontbrekende schakels zoals Amstelwijk, De Heuvel, Schakenbosch, Leidschendam-Zuid, Zeeheldenkwartier en Stompwijk buitengebied zullen waarschijnlijk worden toegevoegd.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter