,,Voelt je kind zich onzeker, verlegen of snel boos? Of durft je kind niet gauw iets te vragen, zijn nieuwe dingen spannend, is samen spelen lastig, heeft je kind weinig aansluiting? Of kan je kind wél voor zichzelf opkomen, maar pakt hij of zij dat niet handig aan? Dan zou het zomaar eens kunnen zijn dat je kind baat heeft bij de weerbaarheidstraining ‘Bikkeltjes met lef’, voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 7 jaar.

Vanaf maandagmiddag 15 april, van 15.30 uur tot 16.30 uur, start Marjolein Zalmé, pedagoge & ouder- en kindercoach, met de training in de praktijkruimte van Steun bij Opvoeden. In de training wordt gewerkt aan het zelfverzekerder, weerbaarder en socialer worden. Maar ook leren kinderen om te gaan met frustraties, een goede houding aan te nemen, ‘nee’ zeggen en ‘nee’ te accepteren, positief denken, iets durven vragen en zeggen, rustig worden als je boos bent,  etcetera.

Aan de hand van het Bikkel prentenboek staat iedere bijeenkomst een verhaal centraal met de daarbij horende vaardigheid die we oefenen. In het verhaal zullen we met elkaar afreizen naar Bikkellandia. In dit bijzondere land wonen Bikkels, Piepers, Chillers en Woestelingen en samen met onze vrienden gaan we op avontuur, maken we van alles mee en leren we ondertussen hoe je sterk en stevig kunt staan, kijken, klinken en denken!

Het succes van de training wordt vergroot wanneer je als ouder zelf betrokken bent bij de training en thuis leest uit het Bikkel prentenboek en oefent met de vaardigheid uit de training. De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 60 minuten in een groepje van maximaal 5 kinderen. De training is inclusief 2 telefonische evaluatiemomenten met de ouder(s) en vooraf vindt met de ouder(s) en het kind een vrijblijvend kennismakingsgesprek plaats. Ieder kind krijgt het Bikkel prentenboek en het Bikkel Doe-Boek en als ouder ontvang je na iedere training een persoonlijke mail over de training. Wil jij jouw kind vaardiger maken om beter met anderen en zichzelf om te gaan? Bekijk dan nu de informatiegids op de site, vraag een kennismakingsgesprek aan of meld je kind aan”. Dat kan via: www.steunbijopvoeden.nl, 06 – 1263 5013 of marjolein@steunbijopvoeden.nl ”

(Steunbijopvoeden)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter