Nieuws
Vannacht moet de klok weer vooruit

Dit weekend wordt het een uurtje korter slapen: de klok moet in de nacht van zaterdag op zondag een uur vooruit: 02.00 uur wordt 03.00 uur. Klok verzetten gebeurt elk voorjaar op de laatste zondag van maart en elk najaar op de laatste zondag van oktober. We doen dit in verband met de zomer en wintertijd.

Eigenlijk  moet men alleen over ‘zomertijd’ te praten. De ‘wintertijd’ is namelijk de normale tijd en gedurende de zomer  wordt daar een uur bij op geteld. En als de wens van Europa uitkomt, is het over een paar jaar gedaan met het tussentijds verzetten van de klok. Ieder lang mag dan voor zich kiezen of me overgaat op winter- dan wel zomertijd.

Overigens gaat vanavond tijdens Earth Hour om 20:30 uur op veel plekken één uur het licht uit voor de toekomst van de aarde. Met deze actie vraagt het Wereld Natuur Fonds (WNF) aandacht voor energieverspilling en lichtvervuiling. Met één simpel gebaar geven miljoenen consumenten, bedrijven en gemeentes wereldwijd op hetzelfde tijdstip een signaal af dat ze zich zorgen maken over de toekomst van onze aarde.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter