Een bijzonder gezelschap verzamelde zich zaterdag aan het begin van de middag in Park ’t Loo nabij de Mgr. van Steelaan in Voorburg. Het waren bestuursleden van de stichting Mooi Voorburg, wethouder Nadine Stemerdink en een aantal omwonenden. Zij zagen hoe de wethouder, daarbij geholpen door de heren Lodewijk van Vliet en Kees Verbeek, een bord onthulde dat herinnert aan de Oude Veenwech. Het is één van de jubileum activiteiten van Mooi Voorburg.

De Oude Veenwech liep in vroeger tijden van Kasteel de Binckhorst naar Ridderhofstede De Loo. Mooi Voorburg heeft deze route, in samenwerking met de gemeente weer zichtbaar gemaakt. Leuk, omdat er in Park ’t Loo ook andere zaken aan een ver verleden herinneren. Zo zijn de twee olifanten in de vijver bij de Nicolaas Beetslaan een verwijzing met de Indische olifanten Hans en Parkie die in de dierentuin van stadhouder Prins Willem IV zaten. Ook de houten diersculpturen verderop in het park hebben daar alles mee te maken. (foto’s Ot  Douwes)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter