Nieuws
Meer geld voor schuldhulpverlening

Om vroegtijdig te kunnen herkennen of inwoners met lage inkomens schulden maken zodat zij later in financiële problemen kunnen komen, willen B&W 250.000 euro extra uittrekken. Het geld moet in 2020 en 2021 gebruikt worden om een proef het die ‘vroegsignalering’ te starten. Dat blijkt uit een brief van wethouder Nadine Stemerdink aan de gemeenteraad.

Het aantal mensen in de schuldhulpverlening is tussen 2016 en 2018 gestegen van 804 naar 959: een toename van zo’n 20 procent. Het ging vooral om mensen die moeite hadden de huur te betalen waardoor huisuitzetting dreigde.

Door de ‘vroegsignalering’ moeten problemen met schulden eerder blijken, worden maatregelen eerder mogelijk en kunnen de gevolgen verminderd worden. Het extra geld gaat op aan een projectleider, een administratief systeem en ‘het opvolgen van de meldingen’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter