Nieuws
Test met camerabewaking containers morgen van start

Eindelijk komt er een einde aan de enorme vervuiling van Leidschendam-Voorburg. Morgen in alle vroegte gaan technici van de gemeente, samen met medewerkers van Avalex  op pad, om alle verzamel containers van een schotelantenne te voorzien. Deze wordt gekoppeld aan camerabewaking, welke 24 uur per dag op afstand wordt bekeken door de dienst Handhaving. ‘Het is een stevige maatregel, maar alleen zo kunnen we een eind maken aan de verloedering van de gemeente’, aldus een woordvoerder. Iedereen die restafval, papier, pmd of gft in de containers gooit wordt gefilmd. Zo ook de mensen die grofvuil achter laten, of hun troep naast de containers dumpen. Met gebruikmaking van de beelden moet Handhaving de identiteit van deze laatsten snel kunnen achterhalen. Wat rest is een reprimande en een stevige boete. De camera’s zelf zijn veilig verborgen in de containers. De schotelantennes zijn eerdere in extreme situaties getest en hufterproof bevonden. Eindelijk dus kans op een schoner Leidschendam-Voorburg.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter