Nieuws
Cameratoezicht: Wie rotzooi dumpt krijgt meteen een bekeuring

Op social media wordt druk gespeculeerd over de melding van Vlietnieuws dat vandaag is begonnen met camera toezicht bij alle vuilcontainers in Leidschendam-Voorburg. Bovendien heeft het er alles van weg dat er gisteren meer troep dan anders op straat is gezet. Kennelijk door mensen die zo hopen aan een boete te ontkomen. Vanaf vandaag lukt dat niet meer. Vroeg in de morgen zijn technici in opdracht van de gemeente, samen met mensen van Avalex, begonnen met het leggen van de verbindingen en het plaatsen van de camera’s. Nu kan 24 uur per dag op afstand worden bekeken wie grofvuil bij de containers achter laat, of wie het afval niet goed gescheiden heeft. Met gebruikmaking van de beelden gaat Handhaving zonder pardon boetes uitdelen. Dat alles om de verschrikkelijke vervuiling van de gemeente een hard halt toe te roepen. (foto Ap de Heus)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter