Cartouche heren 1 leed zondagmiddag duur puntverlies in de strijd om de bovenste plekken.  Tegen laagvlieger Qui Vive stond er na 70 minuten 2-2 op het scorebord en dat biedt perspectief voor de achtervolgers HDM en Schaerweijde. Zij wisten wel te winnen en lopen daardoor 2 punten in.

Cartouche tastte in de beginfase wat af en had in Qui Vive een tegenstander die zich terugtrok op eigen helft. Dat maakte het moeilijk om kansen te creëren en leverde een weinig enerverende openingsfase op. Het was dan ook niet verrassend dat de ban werd gebroken via een dood spelmoment. Timmo Kranstauber pushte uit de strafcorner raak en zorgde voor een 0-1 ruststand.

In de tweede helft kwam Qui Vive wat meer uit de schulp en trok het in een kort tijdsbestek de wedstrijd naar zich toe. Een afgeslagen strafcorner werd binnen geslagen en leverde de 1-1 op. Niet veel later verdiende de thuisploeg een strafbal die overtuigend werd binnen gepusht: 2-1.

In de slotfase zetten de bezoekers uit Voorburg alle zeilen bij om niet met lege handen te vertrekken. Dat leverde 5 minuten voor tijd ook een strafbal op. Weer was het Timmo die dit buitenkansje benutte en zo de stand in evenwicht trok.

Cartouche kreeg nog een levensgrote kans op de 2-3, maar gescoord werd er helaas niet meer. Volgende week wacht de belangrijke thuiswedstrijd tegen Schaerweijde en kan het team van coach Pieter Pieterse uitstekende zaken doen.

Dames 1

De ploeg van Jaïr Levie heeft het lastig na de winterstop. In de eerste twee wedstrijden werd er niet gewonnen en vorige week was het, ondanks de winst op LOHC, ook niet spetterend. Reden te meer dus om, vandaag tegen Alliance, weer eens te laten zien wat de ploeg in huis heeft.

De Groenhemden begonnen voortvarend aan de wedstrijd, want na 5 minuten was het al raak voor de gasten. Coosje van Wijck bleef koel in een 1 op 1 met de keepster van Alliance en wist zo de 0-1 op het scorebord te krijgen. Tevens de ruststand.

Cartouche wist ook de tweede helft te domineren. Met goed combinatiespel kwam de Voorburgse formatie er goed uit waardoor er niet lang daarna het tweede doelpunt van de middag viel. Na een sterke actie van Iris Joosten was het Carlijn Gerritsen die de bal kon binnen tikken en de gasten zo op 0-2 zette.

De wedstrijd verliep verder vrij eentonig en Alliance was zelden echt gevaarlijk. Cartouche speelde het netjes uit en wist via Coosje van Wijck ook nog uit te lopen naar een 0-3. Goede zaken dus voor Cartouche die gelukkig weer de juiste weg lijken in te slaan. Volgende week speelt de ploeg weer thuis tegen de nummer 7 op de lijst, Zwolle. (foto Hein Athmer)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter