Nieuws
D66 vindt dat wethouder brug te ver gaat

D66 wil van B&W weten waarom er een onderzoek wordt gedaan naar de aanleg van een nieuwe brug over de Vliet in Leidschendam. Wouter Jorissen: ,,Het is tot nu toe nog steeds onduidelijk waarom er opnieuw onderzoek gedaan wordt naar de komst van een extra brug.”

In de vergadering van de gemeenteraad van afgelopen dinsdag vroeg Jorissen verantwoordelijk wethouder Juliette Bouw (CDA) om uitleg. In haar reactie gaf de wethouder echter allesbehalve een antwoord, aldus Jorissen. Ze negeerde de vraag zelfs volledig. ,,Daarmee negeerde ze niet alleen mijn vraag, maar ook de inwoners op de tribune die zich terecht zorgen maken over de plannen van dit college”, aldus Jorissen.

Wel heeft de wethouder toegezegd in een tweede fase van het onderzoek rekening te houden met het effect van een brug op leefbaarheid en de omliggende wijken. D66 is blij met deze toezegging, maar ziet nog steeds niet de noodzaak voor nog een onderzoek. Jorissen: ,,Het onderzoek kan dan nu wel breder worden, maar juist dan gaan we precies hetzelfde onderzoek nog een keer opnieuw doen. Dat is zonde en totaal overbodig.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter