Het circus komt in de stad! Dit weekeinde zijn de eerste wagens gearriveerd bij het evenemententerrein aan de Prins Bernhardlaan in Voorburg. Inmiddels zijn de contouren van de massale tent uitgezet. Ook de wagen van de reizende school staat klaar om de kinderen van de artiesten onderwijs te bieden. Vandaag gaat de opbouw van Circus Maximum verder. Woensdagavond is de première. Daarna zijn er dagelijks voorstellingen tot en met zondag 7 april. Maximum is het eerste circus dat na Circus Herman Renz ,25 jaar geleden, de tenten opslaat in Voorburg.

Beleving staat in het circus centraal, en die begint al in de sfeervol aangeklede foyer tent met een groot aanbod aan typische circus-lekkernijen zoals versgebakken popcorn, suikerspinnen en zuurstokken. In de voorstelling, die met pauze ruim 2 uur duurt, worden alle ingrediënten van het klassieke circus gepresenteerd. Marlon toont zijn optreden met maar liefst acht Friese hengsten, en is de trotse winnaar van het internationale Circusfestival van Massy. Een erkenning voor humane dressuur en een voorbeeldige verzorging van zijn vierbenige vrienden.

Exotischer wordt het wanneer zes reusachtige, Siberische kamelen de piste betreden en een vlotte vrijheidsdressuur afwerken, met oriëntaalse danseressen en passende muziek. Speciaal voor de kinderen is er een optreden met 5 vrolijke hondjes, en een unieke combinatie van Friese hengsten en kleine pony’s. Gewaagde acrobatiek zowel in de nok van de tent aan de tissue en ring trapeze, als ook – op bijna aanraakbare afstand – in de piste wordt gebracht door jongleurs en koorddansers. Voor de nodige dosis humor zorgt de getalenteerde Clown Marco, die zich met verschillende korte optredens tot publiekslieveling zal ontwikkelen. Hoogtepunt van de voorstelling is ongetwijfeld het Hongaarse duo Donnert, met hun ‘Pas de Deux’ ballet op de rug van twee paarden.
Na de voorstelling is er een meet & greet met de circusartiesten waarbij gelegenheid is tot het maken van foto’s en verzamelen van handtekeningen. Aanvangstijden van 3 tot en met 7 april zijn woensdag om 19.00 uur;  donderdag om 16.30 uuur; vrijdag om 16.30 uuur; zaterdag om 15.00 en 19.00 uur en zondag matinee om 12.00 uur. Donderdag is familiedag; volwassenen betalen kinderprijzen. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf € 14,00 bij de circuskassa. De circuskassa is op speeldagen geopend van 11.00 tot 12.00 en een uur voor aanvang van elke voorstelling.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter