Nieuws
Aantal sociale woningen nam af

Het aantal sociale woningen in de regio Haaglanden – waar ook Leidschendam-Voorburg onder valt – is vorig jaar met 35 gedaald. Dat heeft Sociale verhuurders Haaglanden, de organisatie van vijftien woningcorporaties in de regio Haaglanden, bekend gemaakt. Er werden 400 nieuwe sociale woningen gebouwd maar tegelijk ook 435 verkocht. De voorraad sociale woningen staat nu op ruim 167.000. Er zijn ruim 73.000 mensen die zoeken naar een sociale woning (huurgrens 720 euro per maand). Zij wachten gemiddeld 52 maanden op zo’n woning: ruim vier jaar dus. De vorige en huidige coalitie in Leidschendam-Voorburg maakten met de corporaties Vidomes en Wooninvest afspraken over de bouw van honderden sociale woningen. Daarvan is er nog niet één gerealiseerd.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter