In Museum Swaensteyn aan de Herenstraat is Voorburg is de tentoonstelling The Colors of Decay geopend. De Voorburgse fotograaf Bas van der Poel toont hier  in zijn werk de schoonheid van verval. Hij bezoekt verlaten plaatsen, plekken waarvan velen niet meer weten dat ze bestaan. Van der Poel laat in zijn foto’s de sfeer van een moment zien, gebruik makende van enkel natuurlijk licht. De gebouwen die hij vastlegt zijn veelal leegstaande ziekenhuizen, vergeten boerderijen, gesloten fabrieken, vervallen kastelen of verlaten kerken. De exacte locaties worden echter niet bekendgemaakt. Hiermee wil Van der Poel de monumentale panden tegen vandalisme beschermen. Tijdens de opening werd het eerste exemplaar van het boek The Colors of Decay uitgereikt. Dit boek met ruim 100 foto’s van Bas van der Poel is tijdens de tentoonstelling te koop in Museum Swaensteyn. De tentoonstelling is tot en met 8 juni te zien in Museum Swaensteyn.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter