Nieuws
Nieuwe installatie raadszaal roept vraagtekens op

Het plan van B&W om 350.000 euro te gaan uitgeven aan een nieuwe camera- en geluidinstallatie in de zaal waar de gemeenteraad vergadert, alsmede twee andere zalen in Huizen Swaensteyn, roept bij D66 vraagtekens op. Dat blijkt uit vragen die fractieleider Jacco van Maldegem B&W over de zaak heeft gesteld.

Ten eerste wil het D66-gemeenteraadslid weten waarom er niet gekeken is naar huur of lease van zulke installaties en de kosten daarvan.

Van Maldegem valt ook over de berekening van de kosten voor B&W. Bij een krediet van 350.000 euro komen B&W tot jaarlijkse kapitaallasten van 52.000 euro: vijftien procent van het totaal. De D66-voorman vindt dat bedrag veel te hoog gezien de lage rentestand.

Hij wijst er bovendien op dat B&W de 52.000 euro de ene keer als kapitaallasten en de andere keer als jaarlijkse lasten aanduiden. Hij wil daar uitleg over. Indien het om jaarlijkse lasten gaat, komen die dan bovenop de 350.000 euro, zo vraagt Van Maldegem.

De Democraat vraagt zich verder af waarom onderhoudslasten voor de nieuwe installaties binnen de 350.000 euro zitten, terwijl dit toch lopende uitgaven van de gemeente zijn en dus gewoon via de begroting gefinancierd zouden moeten worden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter