Nieuws
Provinciale weg bij Stompwijk onveilig

De  N206, de weg tussen Leiden en Zoetermeer via Stompwijk, behoort tot de gevaarlijkste wegen in de provincie. Dat geldt met name voor het weggedeelte tussen Stompwijk en Zoeterwoude. Dat heeft de ANWB bekend gemaakt op basis van onderzoek. Volgens de ANWB moet de provincie snel infrastructurele maatregelen nemen. Zo lang dat niet gebeurt moet er strak gecontroleerd worden op de maximum snelheid (80 kilometer per uur).

Alhoewel de weg goed beheerd en onderhouden is, leent het wegprofiel in combinatie met de snelheid waarmee gereden wordt zich er niet voor grote stromen auto’s veilig te verwerken. De ANWB spreekt van een ‘risicovolle wegindeling’. Het oordeel is geveld op basis van het aantal verkeersongelukken op de N206 tussen Stompwijk en Zoeterwoude over de periode 2015 – 2018.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter