Mening
U zegt het maar: Gemeente Leidschendam-Voorburg gaat digitaal

,,Per 1 juli a.s. zullen de bekendmakingen van de gemeente te vinden zijn op www.overheid.nl. Via Het Krantje zal dan slechts een samenvatting van de bekendmakingen verschijnen.

De informatie meldt dat nu meer dan 94% van de huishoudens in Nederland toegang heeft tot internet. Er is blijkbaar geen onderzoek gedaan hoeveel procent van de inwoners van deze gemeente over een computer beschikken en/of men daarmee om kan gaan. Voor deze inwoners bestaat de mogelijkheid om naar het servicecentrum te gaan, daar achter een computer te gaan zitten en, zo nodig, met de daar aanwezige assistentie de bekendmakingen te volgen.

Dat betekent dan wel dat, wil men op de hoogte blijven, dit bezoek wekelijks zal moeten plaatsvinden. Of men mobiel is en/of men vervoermogelijkheden heeft wordt gemakshalve aan voorbij gegaan.

Het digitale tijdperk is alleen voor de gebruikers ervan interessant. Maar de digibeten moeten nu maar zien hoe ze aan de informatie komen. Voor hen zou de huidige uitgebreide informatie via de Gemeenterubriek moeten blijven. Voor de raadsleden een  mooie taak weggelegd  om hier een agendapunt van te maken en middels een in te dienen motie te zorgen dat de huidige papieren informatie in de Gemeenterubriek van Het Krantje ook na 1 juli a.s. blijft gehandhaafd.”

(Mary Oosterveer)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter