Nieuws
Voorburg krijgt oude wapen als straatmozaiek

Stichting ‘Mooi Voorburg’ bestaat 16 april 60 jaar. Om dat te vieren heeft de stichting verschillende activiteiten op haar jubileumprogramma staan. Zo zal wethouder Astrid van Eekelen zaterdag 13 april niet alleen de dorpspomp Herenstraat Voorburg in werking stellen als opening van het Mooi Voorburg-jaar en de Erfgoeddag, maar daar ook een straatmozaïek inwijden.

Al bij haar 50 jarig bestaan koesterde de stichting Mooi Voorburg de wens om in de kern van Voorburg het stadswapen als straatmozaïek aan te brengen. Toen werd daarvoor geen toestemming verleend. Na het aantreden van burgemeester Klaas Tigelaar heeft Mooi Voorburg deze wens weer ter sprake gebracht. In 2018 kreeg de stichting toestemming om in het Huygenskwartier het stadswapen als straatmozaïek aan te brengen , om de identiteit van de kern Voorburg in de gemeente te versterken. Toen is direct met de voorbereiding begonnen.

Samen met de Voorburger Herman Heijs van ‘Heijs’ Groen’ is een ontwerp gemaakt en wordt het mozaïek in een loods uitgevoerd. In nauwe samenwerking met de gemeente worden op donderdag 11 april de voorbereidingen getroffen in de Van Schagenstraat en zal het mozaïek worden geplaatst. Op zaterdag 13 april zal rond 11.30 uur de Drumfanfare Forum Hadriani de feestelijkheden met haar muziek omlijsten en rond 12.00 uur zal de dorpspomp inwerking worden gesteld en daarna het mozaïek worden ingewijd.

Vanaf 11.00 uur zijn bestuursleden van Mooi Voorburg in de tent nabij de dorpspomp aanwezig om nadere informatie te verstrekken over de stichting. Ook kan men zich daar tot 14.00 uur aanmelden voor de Zocher-wandeling die Mooi Voorburg om 14.15 uur organiseert in Park Vreugd en Rust. Startpunt: clubgebouw Tennispark. Ook is er nog een speurtocht door het Huygenskwartier.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter