Welzijnsorganisatie Woej heeft het project ‘Welzijn op Recept’ geïntroduceerd. Dit na een succesvolle proef die vorig jaar met enkele huisartsen in de gemeente is gehouden. Welzijn op Recept biedt een op maat gemaakte oplossing om weer grip te krijgen op het leven na een ingrijpende gebeurtenis zoals het overlijden van een partner, een verhuizing, financiële problemen of wanneer men gewoon niet lekker in z’n vel zit.

Maaike Smith: ,,Soms ervaren mensen klachten zoals somberheid, stress, angstgedachten of juist lichamelijke klachten zonder aanwijsbare reden. Met welzijn op recept wordt een cliënt doorverwezen door de huisarts en dan komen ze bij mij terecht. Samen met de cliënt ga ik in gesprek en gaan we kijken hoe men weer grip op zijn of haar leven kan krijgen. Dat kan bijvoorbeeld door het ondernemen van nieuwe activiteiten zoals vrijwilligerswerk of meer bewegen. Maar ook ondersteuning op gebied van financiën of zorg is een mogelijkheid. Het geluk van de cliënt staat voorop; samen zoeken we een oplossing op maat zodat de persoon in kwestie weer grip krijgt en gelukkiger wordt.”

Benieuwd wat Welzijn op Recept voor u kan betekenen? Vraag er naar bij uw huisarts of de praktijk ondersteuner.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter