Nieuws
Gemeente scoort hoog met flitspalen

Leidschendam-Voorburg heeft in verhouding veel flitspalen: negen die op zeven verschillende plekken staan. In het qua bevolkingsaantal zeven maal grotere Den Haag staan maar dertien flitspalen. Amsterdam, nog omvangrijker, komt niet verder dan tien flitspalen. Zoetermeer, dat 125.000 inwoners kent tegenover 75.000 in Leidschendam-Voorburg, kent maar één flitspaal.

Dat blijkt uit een door de gemeente Den Haag gemaakte inventarisatie. De plaatsing van flitspalen wordt landelijk geregeld door het openbaar ministerie (justitie). Daarvoor gelden ook criteria. Bijvoorbeeld: meer dan 10 procent van de automobilisten rijdt ter plekke harder dan 57 kilometer per uur. Of: meer dan één procent van de automobilisten rijdt ter plekke door rood licht. Beide criteria zijn gekoppeld aan aantallen verkeersslachtoffers dat er door ontstaat: al dan niet met gewonden of doden binnen een bepaalde periode.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter