Oppositiepartij GBLV wil komende dinsdag in de gemeenteraad praten over een meerdaagse reis die PvdA-wethouder Nadine Stemerdink naar Malaga (Spanje) gaat maken. GBLV is niet tevreden met antwoorden op eerdere schriftelijke vragen over de reis. Zo bleef het doel van de trip vaag en werden de kosten verzwegen.

De houding van GBLV heeft een tegenreactie uitgelokt bij coalitiepartij CDA. Gijs Dupont, gemeenteraadslid voor die partij, heeft een viertal vragen aan B&W gesteld. Zo wil hij weten hoeveel buitenlandse meerdaagse dienstreizen B&W hebben gemaakt in de periode 2014-2018. In die tijd was GBLV coalitiepartner.

Ook wil Dupont de kosten van al die reizen vernemen, uitgesplitst naar lid van B&W. Voorts vraagt hij of voor die reizen ooit vooraf toestemming is gevraagd aan de gemeenteraad en of er ooit gemeenteraadsdebatten over zijn gevoerd. Tenslotte vraagt hij B&W een opgave van de reeds ondernomen en nog geplande reizen van burgemeester en wethouders.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter