Nieuws
Voorburg beetje veiliger

Voorburg wordt een beetje veiliger: Den Haag heeft het vervoer van gevaarlijke stoffen over de Utrechtsebaan (A12) in Den Haag verboden. Nu mogen die stoffen nog op werkdagen tussen 18.00 en 08.00 over deze weg vervoerd worden, in de weekenden geldt geen beperking.

Aanleiding voor het Haagse besluit zijn de plannen voor woningbouw langs de Utrechtsebaan in het Bezuidenhoutkwartier. Het vervoer van de gevaarlijke stoffen levert dan te veel risico’s op voor de bewoners.

De wagens met gevaarlijke stoffen moeten voortaan omrijden via de A4 – knooppunt Burgerveen en de A44. Een ontheffing wordt alleen verleend voor LPG-tankauto’s die de tankstations Van Stolkweg/Prof. Teldersweg in Den Haag en het tankstation in Wassenaar bedienen.

De provincie Zuid-Holland en de rijksoverheid zijn akkoord met het Haagse besluit. B&W van Leidschendam-Voorburg zijn er van op de hoogte gesteld.

Het besluit heeft geen invloed op LPG-auto’s die naar de tankstations Neherkade, Maanweg en Binckhorstlaan gaan. Die gebruiken afslag 4 van de Utrechtsebaan (A12) en die ligt op Voorburgs grondgebied. Bevoorrading van het LPG-tankstation aan de Laan van Hoornwijk (grens Den Haag en Rijswijk) gaat via de A13.

De nieuwe regeling over de Utrechtsebaan en de omleiding via Burgerveen geldt tot eind 2022. Dan zal de Rijnlandroute (verbinding A4 – A44) klaar zijn en kunnen de transporten van gevaarlijke stoffen die weg nemen. De tunnels in de Rijnlandroute zijn daarop berekend.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter