Het Oranje Fonds, Fonds 1818 en de Rabobank schenken welzijnsorganisatie Woej € 25.700 voor het project jonge mantelzorgers. Met dit project gaat Woej zich richten op deze onzichtbare doelgroep. Er zijn veel jongeren in de leeftijd tot 25 jaar die zorg hebben voor of over iemand in het gezin: een vader, moeder, broer(tje) of zus(je). Woej gaat onder andere bijeenkomsten, voorlichtingen en activiteiten voor deze doelgroep opzetten met als doel deze kinderen en jongeren te ondersteunen, ontlasten, een luisterend oor te bieden en contacten op te laten doen met gelijkgestemden.

Charline Heemskerk: ,,Ik ben ontzettend blij dat de fondsen willen bijdragen aan het project. Het is belangrijk dat jonge mantelzorgers worden gezien, gehoord en ondersteund. De taken, verantwoordelijkheden en bijbehorende emotionele lasten die zij met zich meedragen zijn vaak te zwaar voor kinderschouders om te dragen. Met dit project hopen wij iets van die last weg te kunnen nemen en willen wij de ondersteuning bieden die deze kinderen en jongeren zo hard nodig hebben.”

Uit cijfers van MantelzorgNL blijkt dat een kwart van alle kinderen en jongeren in Nederland opgroeit met zorg voor een dierbare met een (chronische) ziekte, verstandelijke/ lichamelijke beperking, psychische problemen of verslaving. Die situatie kan een gezonde ontwikkeling van jonge mantelzorgers in de weg staan. Daarom is tijdige signalering en ondersteuning een noodzaak.

De eerste activiteiten en aftrap staan gepland in de Week van de Jonge Mantelzorger van 3 tot 9 juni. Op woensdag 5 juni is de aftrap van het project met een avond die in het teken staat van information & conversation + food & drinks (leeftijd 16+). Zaterdag 8 juni wordt er een bowling- en dineravond georganiseerd voor alle leeftijden. Daarnaast gaat Woej voorlichting geven aan jongeren op middelbare scholen en sportclubs en worden beroepskrachten uit het werkveld voorgelicht over het herkennen van deze doelgroep.

Meer informatie? Mail dan naar jongehelden@woej.nl of volg JongeHeldenLV op Instagram.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter