Het Oranje Fonds verrast Stichting Woej met een Oranje Fonds Buurtcadeau van €3.000. In buurten waar de Straatprijs van de Nationale Postcode Loterij valt, verblijdt het Oranje Fonds een organisatie met het Buurtcadeau. Zo hebben ook alle omwonenden langdurig profijt van de straatprijs. Buurten zijn de haarvaten van de samenleving. Lokale organisaties waarbij buurtbewoners elkaar ontmoeten zijn van grote waarde voor de samenhang en veiligheid van Nederland. Vandaar dat het Oranje Fonds extra wil investeren in de buurt. Het Fonds doet dit op allerlei manieren. Het is betrokken bij Burendag en investeert in activiteiten en accommodaties.

In Voorburg zijn ze erg blij met het Buurtcadeau. ,,Wij willen met de bijdrage van het buurtcadeau Wijk- en dienstencentrum de Groene Loper een opfrisbeurt geven. De Groene Loper is de ‘huiskamer’ van de wijk Bovenveen in Voorburg. Het wijkcentrum draait op vrijwilligers die in de buurt wonen en veel van de activiteiten worden door deze vrijwilligers georganiseerd. Met als doel dat buurtbewoners elkaar ontmoeten en leren kennen”, aldus Nouna Hamazasip, coördinator bij Stichting Woej.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter