Het in Voorburg neergestreken Circus Maximum voldoet aan zeer strenge Duitse eisen. Dat hebben B&W Marie-Christine van der Gronde (gemeenteraadslid GroenLinks) laten weten in antwoorden op vragen.

Die eisen betreffen onder meer huisvesting van dieren en opleiding verzorgers. Recent zijn de hoeven van de dieren nog gecontroleerd door een hoefsmit; een dierenarts heeft de dieren ontwormd en gevaccineerd. De dieren hebben een binnen- en buitenverblijf. ’s Nachts zitten ze in afgesloten paardenboxen.

De eisen die de gemeente aan dierenwelzijn stelt zijn: vaccinatie; bescherming tijdens vervoer; dieren die ziek zijn, kreupel of een andere aandoening hebben mogen niet optreden; de piste is zo ingericht dat het welzijn van de dieren niet wordt geschaad; er is een drinkvoorziening voor de dieren; dieren hebben ruimte om rond te lopen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter