Nieuws
Optreden wethouders roept vragen op

Een bijeenkomst met belanghebbenden waarop de wethouders Jan-Willem Rouwendal en Astrid van Eekelen een nieuw subsidiestelsel wilden uitleggen, heeft vragen opgeroepen bij oppositiepartij GBLV.

De besloten bijeenkomst vond woensdagmiddag plaats in Theater Ludens. Zoals Vlietnieuws berichtte eindigde het  geheel in chaos en verzuchtte wethouder Van Eekelen dat zij nog veel huiswerk  te doen had.

Op basis van die uitspraak van de wethouder, en gezien het feit dat de gemeenteraad komende dinsdag over de zaak debatteert, heeft GBLV-fractieleider Frank  Rozenberg een aantal vragen gesteld.

Zo wil hij weten welk huiswerk de wethouder gaat doen en hoe de gemeenteraad kennis neemt van de resultaten van dat huiswerk. Verder wil hij informatie over de organisaties die voor de bijeenkomst waren uitgenodigd.

Rozenberg vraagt tevens wie we nu verantwoordelijk is voor het nieuwe subsidiebeleid: wethouder Rouwendal of zijn collega Van Eekelen? Rouwendal opende de bijeenkomst woensdag; Van Eekelen sloot die af.

B&W willen in de toekomst gaan werken met zogenoemde subsidietafels: overlegorganen van organisatie die subsidie krijgen. Er komen zeven deelgebieden en dus zeven tafels. Voor elk deelgebied wordt een subsidiebedrag genoemd dat de deelnemers dan onderling maar moeten zien te verdelen.

Rozenberg heeft al eerder gevraagd naar de samenstelling van elke ‘tafel’ alsmede het subsidiebedrag per tafel. Voorts wil hij weten welke subsidieontvangers nu afvallen in het nieuwe systeem en hoeveel geld zij dan tot nu toe kregen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter