Nieuws
Vlietkinderen weerspreekt wethouder

Vlietkinderen wilde in 2014 geen kinderopvang realiseren op de hoek van de Rembrandtlaan/Prinses Margrietlaan maar in de serre aan de achterkant van woonzorgcentrum ’t Anker, Prinses Margrietlaan 24.

Dat heeft de directie van Vlietkinderen bekend gemaakt. Men weerspreekt daarmee wethouder Jan-Willem Rouwendal. Die verklaarde op 26 maart in de gemeenteraad dat Vlietkinderen op de door hem genoemde hoek wilde gaan zitten.

Daarvoor gaf de gemeente geen vergunning aangezien er ondergronds op de Rembrandtlaan een gasleiding loopt die ook de bocht omgaat de Prinses Margrietlaan volgend. Daarmee zou de gasleiding direct langs twee kanten van de geplande kinderopvang lopen.

Dat vond de gemeente, na raadpleging van de Veiligheidsregio Haaglanden, een te groot risico. Men gaf Vlietkinderen dus geen vergunning.

Onlangs kreeg CompaNanny uit Amsterdam vergunning om een kinderopvang te starten in de Opstandingskerk, Rembrandtlaan 90, direct achter ’t Anker en op zo’n 20 meter van de Rembrandtlaan zelf.

Vlietkinderen voelt zich nu benadeeld. Men claimt dat de serre van ’t Anker maar enkele meters bij de kerk vandaan ligt en dat men destijds te horen kreeg dat hier ‘nooit’ een vergunning voor kinderopvang zou worden afgegeven.

In de gemeenteraad stelde wethouder Rouwendal nog dat CompaNanny wel vergunning had gekregen omdat de kerk veel verder vanaf de gasleiding ligt en er bovendien een gebouw tussen de leiding en de kerk staat: ’t Anker.

Naar verluidt aasde ook ZieZoo op de kerk als locatie voor kinderopvang. Men zag daar, gezien de ervaring van Vlietkinderen, van af.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter