Nieuws
Voetbalweekeinde vooraf

Na een inhaalweekeinde mogen alle vijf lokale voetbalclubs weer aan de bak. Waarbij RKAVV, dat normaliter op zondag speelt, nu voor de zaterdagavond heeft gekozen.

Zaterdag eersteklasser Forum Sport moet op bezoek bij de koploper in 1B, de VV SHO uit Oud Beijerland. U weet wel, de woonplaats van burgemeester Klaas Tigelaar. De thuisploeg verzamelde in 20 wedstrijden 11 punten meer dan het op een vijfde positie bivakkerende Forum Sport. De vorm van VV SHO is ook iets beter dan die van de bezoekers: 12 punten uit de laatste vijf duels versus tien voor de Voorburgers. In Voorburg eindigde de ontmoeting eerder dit seizoen op 1 – 1. Ook toen was de VV SHO koploper. Maar destijds stak Forum Sport in een betere vorm. Hoe dan ook, de VV SHO verloor dit seizoen al drie maal op eigen veld. Forum Sport daarentegen won maar twee keer een uitduel. Aftrap om 14.30 uur.

SEV mag het in 4C opnemen tegen Oliveo. Daarvoor moeten de groenwitten wel naar Pijnacker. De thuisploeg staat vijfde in de stand met 33 punten uit negentien wedstrijden. SEV pakte er 40 in 18 ontmoetingen. De Leidschendammers staan dan ook tweede. Toch is de vorm er niet bij SEV. Uit de laatste vijf wedstrijden werden zeven punten verzameld. Oliveo pakte er 12. De doelsaldi van beide ploegen zijn vrijwel gelijk: 62-24 Oliveo, 68-24 SEV. De bezoekers hebben de titelstrijd met Ariston’80 nog niet helemaal opgegeven, hoe moeilijk het ook zal worden. Met een vervangende periodetitel zal men dan voor promotie moeten gaan. In Leidschendam werd het 3 – 1 voor SEV. De wedstrijd start om 15.00 uur.

Voor zondag hoofdklasser RKAVV staat er zaterdagavond een zes punten wedstrijd op het programma. Om 19.30 uur begint het duel tegen De Meern. RKAVV staat nu 13e, De Meern 15e en laatste in de Hoofdklasse B. Om onderin weg te komen moeten de Leidschendammers, die de laatste drie wedstrijden allen gelijk speelden, winnen. De Meern heeft nog een heel kleine kans op handhaving maar moet dan wel alle wedstrijden in driepunters omzetten. Nu bungelen de mannen uit Utrecht met elf punten uit 21 wedstrijden achteraan de groep. De Meern – RKAVV werd eerder dit seizoen 0 – 3.

Op zondag resteren twee wedstrijden. Tweedeklasser Stompwijk’92 moet zich na de 5 – 1 pandoering bij ROAC herstellen. De kans daarop ligt bij het Haagse HVV waar de Stompwijkers om 14.00 uur moeten aantreden. Enkele weken terug won Stompwijk’92 op eigen veld nog met 2 – 0 van de Haagse ploeg, die vierde staat in 2C. Eind vorig seizoen klopte Stompwijk’92 HVV in Den Haag in strijd om promotie naar de tweede klasse. Nu staan de Stompwijkers 13e op drie punten afstand van een veilige stek. HVV doet een gooi naar de derde periodetitel. In die strijd staat men gedeeld eerste. Beide teams haalden zeven punten in de laatste vijf competitieduels. De bal gaat om 14.00 uur rollen.

De  VV Wilhelmus treedt om 14.00 uur op eigen veld aan tegen SC REMO. Een oude bekende uit 3C. Toen wonnen de Voorburgers bij de SC met 0 – 3. Desondanks mochten beide ploegen aantreden in 3Hoog om te strijden voor promotie naar de tweede klasse. De VV Wilhelmus startte goed maar kreeg een enorm domper door vorige week bij ODB met 3 – 1 onderuit te gaan. ‘Ongelofelijk’, aldus trainer Oscar Laguna Burgos. De Wespen vinden zichzelf nu terug op een vierde stek in 3Hoog, en dat is niet genoeg voor de tweede klasse. De SC REMO bakt er echter tot nu toe nog veel minder van. De Haagse ploeg verloor alle vijf gespeelde wedstrijden: doelsaldo 3 – 24. Men staat dan ook stijf laatste.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter