De tweede editie van de Seniorendag Sport & Cultuur is in aantocht. Donderdag 18 april bruist het bij Westvliet Fitness & Racketclub van de sportieve en culturele activiteiten. Sport en Welzijn (SenW) organiseert daar een gezellige ochtend voor senioren onder de nieuwe naam ‘CreActief’. SenW presenteert deze ochtend een bomvol sport- en cultuurprogramma, speciaal voor senioren uit de gemeente Leidschendam-Voorburg. Meedoen met CreActief is helemaal gratis.

Tijdens CreActief kunnen senioren verschillende sporten uitproberen en culturele workshops volgen. Zo is Jeu de Boulesvereniging Grand Cru ’82 aanwezig om met de deelnemers een balletje te werpen. Ook wordt er aan balans, spieren en stabiliteit gewerkt middels Core & Stability, Functionele training en Mobiliy fit. Daarnaast zijn er lessen yoga, pilates of Tai Chi, voor fijne oefeningen rond ademhaling, flexibiliteit en balans. Alle beweeglessen zijn onder begeleiding van professionals en speciaal afgestemd op ouderen.

Naast de sportieve activiteiten is er tijdens CreActief ook voldoende ruimte voor een flinke dosis creativiteit. Kunstenares Hak Stam gaat aan de slag met papieren mozaïek. Reis in deze leuke workshop mee naar Spanje en laat je bij het werken aan je eigen mozaïekkunstwerk inspireren door Gaudi. Ook is er een teken- en schilderworkshop van kunstenares Annemieke Fierinck. Tijdens deze workshop staat vogels tekenen centraal. Ervaring is niet vereist, dus iedereen kan meedoen. Als afsluiting van CreActief spelen we onder het genot van een kopje koffie of thee de inmiddels beroemde Sport en Welzijn Beweegbingo.

Van te voren aanmelden is gewenst. Stuur een mailtje naar: creactiefsenioren@senw-lv.nl of neem contact op met SenW: Joyce van der Sloot, telefoon: 06 – 3488 0026 (bij geen gehoor Eva Willems, 06 – 1424 3372). Kijk voor meer informatie op: www.senw-lv.nl/events/creactief-seniorendag-sport-cultuur Westvliet is te vinden aan de Westvlietweg 55. De bijeenkomst duurt van 9.00 tot 12.15 uur, inloop van 08.45 uur.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter