Bij het President Kennedyplein in Leidschendam ligt een stapel boomstammen te wachten om weggehaald te worden. Nog net voor de vogelbroed wordt her en der in de gemeente weer massaal de zaag in het oude hout gezet. De gemeentelijke mededelingen doen vrijwel dagelijks kond van nieuwe kap partijen. Nu weer tientallen in Voorburg, volgende week nog eens twintig in Leidschendam. Steeds weer wordt beloofd dat er nieuw groen voor terug komt. Maar nu nog ligt een tiental bomen bij de Weverslaan te wachten om geplant te worden. Na twee weken beginnen ze al aardig uit te drogen. En volgens kenners is het bijna te laat om nu nog bomen te planten. Dat wordt dus al rennen. Hetgeen betekent dat de bomen die dezer dagen geveld worden, zeker dit jaar niet kunnen worden vervangen door andere. (foto Ap de Heus)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter