B&W willen, ondanks de financiële nood bij de gemeente, geen vacaturestop instellen. Zij noemen zo’n maatregel ‘willekeurig’ en ‘onverstandig’.  Eerst zal de gemeente moeten bepalen op welke terreinen er de komende jaren bezuinigd zal gaan worden.

Dat staat in antwoorden op vragen van het GBLV-gemeenteraadslid Freek Steutel. De gemeente heeft een salarisbudget voor ambtenaren van 45,4 miljoen euro in 2019. Vanaf 2022 zal er 420.000 euro  op dat budget worden gekort. Hoe dat gaat gebeuren is nog niet duidelijk.

De gemeente heeft sinds november 2018 vacatures voor 34 ambtenaren geadverteerd. Daarvan zijn er 18 inmiddels opgevuld (loonkosten per jaar 975.000 euro). Er staan er nog zestien open (loonkosten per jaar 1,2 miljoen euro).

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter