De gemeente stelt een zogenoemde ‘sportformateur’ aan die er voor moet gaan zorgen dat er dit najaar een lokaal sportakkoord – afspraken over sporten, bewegen en gezonde levensstijl – afgesloten kan worden. Dat heeft wethouder Nadine Stemerdink de gemeenteraad bericht. De functionaris wordt door de rijksoverheid betaald. De sportformateur zal in eerste instantie samenwerken met RKAVV (buurthuis van de toekomst), Sport en Welzijn (werkgever coaches) en GGD Haaglanden (verbinding met preventiebeleid). Voor het akkoord worden de volgende personen en instanties benaderd: wethouders; bestuurders en eigenaren van sportclubs; sportaanbieders (ook commerciële sportcentra); het bestuur van Sport en Bewegen; maatschappelijke partners (onderwijs, zorg, welzijn, gezondheidszorg); het bedrijfsleven.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter