Vandaag spelen twee bands in de studio van Midvliet aan de Damlaan. Dat gebeurt tijdens de uitzending van het radioprogramma Kakafonie. De eerste, om 12.30 uur, is Freek Volkers met zijn band. De belangrijkste reden van zijn komst is dat de eerste cd van de Freek Volkers Band onlangs is verschenen. De cd met dertien tracks heet ‘As blue as it gets’ en de single die van het album is getrokken is genaamd ‘We are men’. Leden van de nieuwe formatie RPM zijn na 13.00 uur te horen. Met de muzikale ervaringen uit eerdere bands als Gemstone, Natha Lee, Rocksville en Quattrovox maken Raymond Vogelaar en Mike Delta hun doorstart. Denk aan diverse hedendaagse invloeden als Muse en Coldplay maar ook vooral Nineties band als Mr. Big, Guns n’ Roses en Pearl Jam. Echter qua tekst inhoud mogen David Bowie en zelfs Rammstein worden toegevoegd aan het lijstje der invloeden. Maar zeker niet muzikaal want de ‘roots’ van deze Haags/Westlandse band komt zelden in de echt keiharde harde rock terecht.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter