Volgend weekend is het zover, de Erfgoeddag Schatten van de Gouden Eeuw, op zaterdag 13 april in Leidschendam-Voorburg. U kunt een bezoek brengen aan het Huygenskwartier met de Oude Kerk en Museum Swaensteyn, waar rondleiders  vertellen over de lopende tentoonstellingen en exposities. Of ga langs bij de buitenplaats van Constantijn Huygens’ Hofwijck voor de film ‘Constantijn ontdekt Rembrandt’, misschien komt u beide mannen nog tegen! Rond 12 uur is de opening van de dag en de opening van het Stichting Mooi Voorburg jaar bij de pomp. Daar staan ook  kraampjes van de erfgoedpartners voor meer informatie.

Pak daarna de gratis bus van het Haags Busmuseum  richting Bibliotheek aan de Vliet voor de lezing over de Gouden Eeuw die om 14.15 uur start, of stap uit bij Molen de Vlieger – Voorburg en Kinderboerderij Essesteijn. Of ga met de boot vanaf de Huygenshaven richting Leidschendam en bekijk daar de expositie over de geschiedenis van Leidschendam op de Damlaan of loop mee met de historische wandeling langs de gebouwen uit de 17e en 18e eeuw. Bij Houtzaagmolen De Salamander kan men kleuren en start om 16.30 uur de Opening van de watersport. Met muziek rond het sluisgebied, wordt om 17.15 uur door de commissaris van de Koning het watersport -en het toeristenseizoen officieel geopend.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter