Nieuws
B&W jassen voorstellen door gemeenteraad

B&W proberen ingrijpende voorstellen zo snel mogelijk door de gemeenteraad te jassen. De fracties krijgen zo niet of nauwelijks de gelegenheid de zaken goed te bestuderen, met belanghebbenden te overleggen en een eigen afweging te maken.

Aanstaande dinsdag moet de gemeenteraad beslissen over een nieuwe camera- en geluidinstallatie voor de zaal waar de raad zelf vergadert, alsmede twee andere zalen binnen Huize Swaensteyn. Het voorstel daartoe dateert van 26 maart. Datzelfde geldt voor het aanpakken van de akoestiek in sportzalen. Ook dat plan werd op 26 maart bij de gemeenteraad neergelegd. Beide plannen samen kosten dik 600.000 euro.

Daarnaast moet de gemeenteraad gaan oordelen over de invoering van een heel nieuw subsidiestelsel en over maatregelen die de duurzaamheid moeten bevorderen. Het subsidieplan dateert van 19 maart; de uitvoeringsagenda duurzaamheid van 26 maart. In beide gevallen gaat het om ingrijpende voorstellen met grote gevolgen voor de organisaties die subsidie krijgen en de inwoners.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter