Het IVN verzorgt vrijdag 12 april van 20.00 tot 22.00 uur een lentewandeling van schemer naar duisternis bij nieuwe maan. Men gaat op zoek naar onder andere nachtegalen, rugstreeppadden, boomkikkers en andere duinbewoners. Wandelaars moeten tijdens deze avondlentewandeling door de duinen en langs het strand zorgen voor een goede conditie, passende kleding, drinken en stevige schoenen. Het wordt een stevige wandeling door het rulle zand van de Ganzenhoek en Berkheide, het Laarzenpad en langs het strand. Bedenk wel dat het, ook na een warme dag, sterk kan afkoelen en dus koud kan worden.

,,We vertrekken met de zon en komen terug met de maan. Donker wordt het pas echt als we het bos inlopen. We hopen op helder weer zodat we kunnen genieten van de  zonsondergang en vervolgens de maan en de sterren. Ervaar het kleuren van de avondlucht en het invallen van de duisternis, de verandering van de luchtvochtigheid en de temperatuur, het wegsterven van de duingeluiden, het naderen van de branding.”

,,Laat je verrassen door vanaf  het hoge duin de zee bij nacht te zien en in het donker langs de vloedlijn te lopen. Weinig praten, veel beleven. We hopen op een concert van de nachtegalen. Ook de rugstreeppadden geven hun uniek concert in de duisternis vanuit de duinmeertjes. Horen we daar boomkikkers? Hopelijk zien we bosuilen vliegen tegen de donker wordende hemel. Misschien kruist zelfs een ree of vos ons pad”, aldus Sonja Meijer van het IVN.

De wandeling begint in Wassenaar. Verzamelen op de parkeerplaats tegenover hotel Duinoord, halverwege de Wassenaarse Slag. Opgeven is niet nodig maar wel handig. want.ivnleiden@gmail.com

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter