Activiteiten
Museumweek instap rondleiding bij Swaensteyn

Dezer dagen is het Nationale Museumweek. Museum Swaensteyn aan de Herenstraat 101 in Voorburg speelt daar op in met een Instap rondleiding tentoonstelling rond Gerke Henkes. Woensdag 10 april geeft de conservator van het museum een gratis instap rondleiding door de tentoonstelling ‘Een stil geluk – Gerke Henkes, het Hollandse interieurstuk in de 19de eeuw’. Dat gebeurt  van 14.00-14.30 uur.

Gerke Henkes is de meester van het Hollandse interieurstuk uit de 19de eeuw. Waar veel van zijn tijdgenoten uit de Haagse School een voorliefde toonden voor het landschap, daar koos Henkes bij voorkeur voor verstilde interieurs met een of enkele figuren. Uit zijn  omvangrijke oeuvre is nu voor het eerst een ruime selectie te zien. De schilderijen, aquarellen en tekeningen zijn afkomstig uit particuliere collecties in Nederland en Engeland en waren niet eerder voor het publiek te zien. Bij de tentoonstelling verschijnt een publicatie gewijd aan Gerke Henkes.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter