Zowel in Leidschendam als in Voorburg loopt men zich warm voor de opening van een nieuw toeristisch seizoen. Dat feest valt samen met de ingebruikname van het Sluis gebied en wordt zaterdag 13 april uitbundig gevierd met de Erfgoeddag. Het motto is dit jaar ‘Schatten van de Gouden Eeuw’.

Tijdens de Erfgoeddag rijden historische figuren per koets door de gemeente.  Men kan kennis maken met Constantijn Huygens of Rembrandt van Rijn. Zij vertellen over hun bewogen leven. Ook kunt u gratis meerijden met historische bussen, die een route maken door Voorburg en Leidschendam. De eerste opstap is om 12.30 uur op het Stationsplein. Of vaar vanaf 12.00 uur gratis mee met de Ooievaart tussen Voorburg en Leidschendam. Er zijn verschillende opstapplaatsen.

Wethouder Astrid van Eekelen zal de Erfgoeddag en het Mooi Voorburg-jaar op 13 april om 12.00 uur openen bij de dorpspomp in Huygenskwartier Voorburg, met muzikale omlijsting van Drumfanfare Forum Hadriani. Daar wordt ook het oude stadswapen van Voorburg als straat mozaïek onthuld. Vanaf 12.00 uur zijn molens, musea en andere erfgoedlocaties gratis bezoeken, met vele extra activiteiten. In het programma leest u wanneer en waar er iets te doen is. Download programma

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter