Nieuws
Onderzoek naar nieuwe garage Damcentrum

B&W moet gaan onderzoeken of er aan de Rijnlandstraat, hoek Oude Trambaan in Leidschendam een nieuwe ondergrondse parkeergarage kan komen. Daarover moet de gemeenteraad nog voor de zomervakantie geïnformeerd worden, inclusief de financiering van de bouwsom die op 2,7 miljoen euro wordt geschat.

Dat heeft de gemeenteraad bepaald door het aannemen van een voorstel van het CDA. De hele oppositie stemde tegen. Coalitiepartij PvdA ging na eerder bedenkingen mee in het CDA-idee. Door de garage, die 40 tot 44 plekken moet krijgen, zou het parkeerprobleem in het Damcentrum kleiner moeten worden.

De gemeenteraad nam een voorstel van GBLV aan om zo snel mogelijk extra parkeerplaatsen te creëren aan de Damstraat, Molenpad en Zaagmolenstraat. Tegen waren GroenLinks en PvdA. Een idee van GBLV om met borden te gaan aangeven dat de Damlaan geen route is voor doorgaand verkeer werd met algemene stemmen overgenomen.

Met de stemmen van de vier coalitiepartijen tegen werd een wens van de oppositie om meer informatie te krijgen over een lopend onderzoek naar de bereikbaarheid van en doorstroming in het Damcentrum, verworpen. Bij het onderzoek gaat het onder andere over de vraag of er een nieuwe Vlietbrug in Leidschendam moet komen.

GBLV-fractieleider Frank Rozenberg vroeg burgemeester Klaas Tigelaar om een feitenrelaas aangaande de discussies binnen het Raadhuis over de informatievoorziening aan de gemeenteraad aangaande het onderzoek.

Volgens Rozenberg heeft de burgemeester verantwoordelijk wethouder Juliette Bouw aangesproken op die informatievoorziening. De wethouder leverde de gemeenteraad de gevraagde stukken echter niet. Eerst beweerde zij het informatieverzoek niet te hebben meegekregen, later gaf zij de griffie de schuld.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter